Téli First Hand a Dürer Kertben

Most először a First Hand művészpiacon a Bringadivat!

Idén második alkalommal, 2012. december 9-én, a Dürer kertben szervezzük meg a FirstHand Művészeti Kiállítás és Vásárt. A rendezvény célja, hogy a kortárs, még kevésbé ismert képző és iparművészeknek lehetőséget biztosítsunk legjobb műveik felvonultatására és a nagyközönség előtti bemutatkozásra.

A szeptemberi eseményen 50 kiállító vett részt több mint 1000 alkotásával. A látogatókra több mint 30 féle egyedi technika, alapanyag, megmunkálási módozat, valamint élö zene és egy, a helyszínen is működő müterem várt a Dürer kertjében.

A téli FirstHand-en a szakmai zsűri által kiválasztott 50 tehetséges kiállítót most nem a hasonló művészeti ág, hanem a karácsonyfadísz témaköre fogja össze, hiszen rendhagyó módon egy karácsonyfadísz pályázatot hirdetünk. Minden kiállítón készíthet egy karácsonyfadíszt az általa használt anyagokból és technikával, amelyre a látogatók szavazhatnak majd. Az egyéni kiállítókon kívül a decemberi FirstHand vendégei lesznek még a Down Alapítvány, a Zöld Kakas Líceum és az Igazgyöngy alapítvány, akiknek tagjai saját munkáaikkal mutatkoznak be.

Az esemény egy non-profit kezdeményezés, amelynek célja, hogy a kortárs művészek munkáinak rendszeres megjelenést biztosítson.

A FirstHand-del szeretnénk rendszeres kiállítási helyhez juttatni az olyan kevésbé ismert, ámde tehetséges és ígéretes művészeket és formációkat, akik még nem rendelkeznek széleskörű ismertséggel, de alkotásuk színvonala ezt indokolja. Továbbá célunk a hazai, mainstream kultúrán kívül eső, akár progresszív alkotói színtér markánsabb és népszerűbb szereplőinek alkotóközösséget és találkozóhelyet teremteni.

A vásár a Kultikör Közhasznú Kulturális Egyesület szervezésében valósul meg.

Facebook esemény: http://www.facebook.com/events/441439609246968/

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>