Miskolcz Criterium: képek+beszámoló

Pic 174

Idén végre sikerült eljutni a Miskolcz Alleycatre, ami mellé idén is egy remek Criterium versenyt sikerült összehozni a szervezőknek. A verseny központi helye a Vasgyár volt (ami ipari műemlék ám!), itt volt megrendezve a Criterium, a Goldsprint, a Trackstand, a Footdown, és innen indult az Alleycat is.
Képgaléria itt: http://www.flickr.com/photos/bringadivat/sets/72157633722864790/
Azonban ne ugorjunk ennyire előre, ugyanis már maga a lejutás se volt a szokásos: -egyrészt Nájt Ráss Budapest külön elkezdett szervezkedni, hogy minél többen jussunk le Borsod egyik legjobb bringás rendezvényére, minél több bringával, így végülis 3 teli kocsival indultunk el pénteken (sőt, ketten le is tekertek Budapestről!)
-másrészt Peti barátunk születésnapjára a Nájt Ráss keretein belül kitaláltuk, hogy meglepetésként összedobunk neki valamilyen alkatrészre. Nézegettük, hogy, s mint, telt-múlt az idő, végülis az utolsó pillanatban sikerült összehozni egy vázszettet, amihez még került néhány alkatrész pluszba, így csaknem egy teljes bringát sikerült összerakni (és ezek az ajándékok mind egy kocsiban jöttek 4 emberrel, és 4 bringával. Az sem volt egyszerű.)
Pénteken elég későn sikerült leérni Petiékhez, de még épp időben az ajándékozáshoz, hiszen még be kellett juttatni a lakásba az ajándékot összerakni, és még a harmadik kocsi még mindig valahol útközben volt csak. Egy kis figyelemelterelés, ablakon ajándék-bekommandózás után Petit sikerült azonnal szótlanná változtatni: a több hét szervezkedés után pontosan azt láttuk Peti arcán amit szerettünk volna: a meghatódás és a csodálkozás tökéletes egyvelegét. A sors iróniája, hogy mikor Peti épp kezdett magához térni, a maradék 7 ember akkor toppant be, újabb váratlan fordulatként. A háziak pedig azonnal megvendégeltek minket, igazi terült-terülj-asztalkám volt.
Másnap reggel közösen gurultunk át a Vasgyárba, verőfényes napsütésben, így ismerve meg egy keveset a városból. Szerencsére a Vasgyár területe sokkal jobb volt mint amire számítottam: a sárga keramit, az öklömnyi macskakövek, és az értelmetlen sínek lehetetlen kombinációja helyett egész kellemes aszfaltburkolat fogadott, ahol csak a pocsolyákkal kellett vigyázni, mert azok viszont igazi felnifaló kátyúkat tartogattak.
A Vasgyárba érkezés után nem sokkal elindult az Alleycat: Miskolc több pontján elhelyezett checkpointok között kellett rohangálni, természetesen szintek is voltak bőven, nagyjából 25-30 kilométert is össze lehetett szedni, ha nem figyeltél oda, merre mész. Az első befutó picit több, mint két óra múlva meg is érkezett.Pic 266
Az Alleycat után egy kis kajaszünet következett, jóféle gulyáslevessel. Ezúton is köszönet a szervezőknek, hogy melegétellel is várták a verseny résztvevőit! A szünetben lehetett ismerkedni a Criterium pályájával: egyik fele trükkösebb, kanyargósabb, úthibára-figyelős volt, a másik fele viszont egyetlen hosszú egyenes, ahol a verseny közben feltámadó széllel is küzdeni kellett. A visszafordító kanyarok sem voltak egyszerűek, ugyanis hiába voltak szélesek, elég sok kátyú volt (volt emiatt defekt is sajnos), így 2-3 ívvel kellett beérni. Rövid megbeszélés után arra jutottunk, hogy a pesti banda nagy részét kellőképp kifárasztotta az Alleycat, így a Nájt Ráss színeiben jómagam, illetve Kicsi indul.Pic 358
Az első felvezetőkörben lehetett érezni, jól jön, hogy a vasgyáron belül szélesek az utak: a bolyban maximum 3 ember fért el egymás mellett, a gyakorlás során reménytelenül szélesnek tűnő íveket is szó nélkül befoglalta a mezőny, a visszafordítókon pedig
szinte már ekkor rengeteget lehetett veszteni, ha rosszul jön ki a lépés. Az első kör végén csatlakozott a Ráss-teamhez MPD is, ráadásul kamerával, ami azért ígérkezett jónak, mert akkor legalább majd siet, hogy ne csak magányosan videózgasson. Jött még egy felvezető kör, mindenki megtalálta a helyét és jött a repülőrajt: az első kanyart sikeresen vette az egész mezőny, megkezdődött az utazó sebesség felvétele. Szerencsére nagyjából a harmadik körig együtt ment mindenki, semmi bukás, de még komolyabb lökdösődés sem volt. Mivel még csak pár napja kezdtem el fixizni, a kanyarokban mindig óvatosabban fogtam meg a gépet, és a kicsi áttétellel egyre többet vesztettem. A harmadik kör környékén észrevettem, hogy kezd kétfelé szakadni a mezőny: az elején talán 10-en egy bolyban, a végefele pedig 4-5 ember, egyre jobban szétszórva. Gyorsan összekaptam magam, a hátsó technikáson kinéztem egy hosszabb szakaszt, nekiindultam, és felhoztam 3-4 embert is, és onnan kezdve végigpörgettem az első boly hátsó részében. Közben jött a buzdítás is rendesen, a hátsó kanyarnál a srácok félmeztelenre vetkőzve kiabáltak, az első visszafordítónál pedig gyakorlatilag mindenki, a Royal fixi crew is igen lelkesen szurkolt. Azonban éreztem, hogy a 42-16-os áttétel túl pörgetős. Dombot mászni kellemes, azonban síkon, gyorson, szembeszélben nem túl sokra megyek vele…
Elkezdtem leszakadni, magam mögött is egyre kevesebb embert láttam, és elkezdtem a saját holtteremben haladni. Ilyenkor az ember csak önmagát tudja “húzni”, és leginkább csak lelkileg. Ráadásul elkezdtem kiszáradni is, hátra volt még 3 kör. Gyorsan intettem, hogy a következőben adjanak bármilyen frissítőt, mert különben ledőlök a bringáról. Már láttam messziről, hogy MPD vár a frissítővel (defekt miatt ki kellett állnia), és mivel soha nem vettem még át frissítőt versenyhelyzetben, így kicsit féltem, ha nem jutok hozzá, akkor gyakorlatilag ki is állhatnék… Kicsit visszafogtam a tempót, majd pedig egy határozott mozdulattal átvettem a vizespalackot. Állítólag inkább érdekes látvány volt, mint szép, ugyanis elég sokat sikerült bele kifröcskölni, és nem csak magamra, hanem kb 3 méteres körben mindenre. :)
2-3 kortyonként egy úthiba, haladni is kéne, jön a visszafordító, szóval ügyesen, okosan, de sikerült megoldani, és egyből erőre kaptam. Közben valahonnan Kicsi is előkerült, ő is valami eszméletlen tempót nyomott, hogy felérjen a bolyra.
Öszeségében nem maradtam sokkal le, a lekörözéstől elég messze voltam, ha többet gyakoroltam volna, valószínűleg jobb időt is összehozhattam volna.
Miskolcz crtierium befutó
A Criterium után egyből egy kis trackstand, amit pont Peti nyert meg. Olyan lazán ült a nyeregben, mintha épp újságot olvasna :)
A trackstand utána a skid következett. A kb. negyven  méteres pályát szép kis sorfal állta körbe, hisz ez az egyik leglátványosabb versenyszám. Voltak szép csúszások, egy két apróbb borulás, majd pedig kisvártatva kiderült, hogy a pálya rövid, és a srácok annyira belejöttek, hogy még egy jó 4 métert csúsznak a fűben. Szép volt, jó volt, a nyertes Kicsi, aki pont a saját autójáig csúszott. Gyakorlatilag kinyithatta volna az ajtót, és be is ülhetett volna a végén. :)
A versenyek után már csak a Goldsprint és az eredményhirdetések voltak hátra, mi azonban elrideoltunk az első kajáldához (persze azon a másfél kilométeren kezdett el szakadni az eső), ahol a jóféle házisörel öblíthettük a frissen sült ropogós tésztájú pizzát. Nem volt rossz, na.
Az eredményhirdetésen rengeteg ajándék talált méltó gazdájára, ezt nem is sorolom fel, megtaláljátok az esemény leírásánál. Azt azonban külön kiemelném, hogy ezúttal minden versenyszám, minden utolsó elötti helyezettje díjazva lett. Így nyertem egy csodás gumikacsacsengőt a Criteriumon elért helyezésemért!

Miskolcz Goldsprint
Az este folyamán elkezdett jelentősen hűlni az idő, így a Goldsprint beköltözött a gördeszkacsarnokba (Factory). Igen jó hangulat volt, ilyen helyszínen még talán soha nem volt még Golsdprint.Lehet az egész napos versenyek miatt, vagy valami más okból, most a pesti arcok közül egyedül Zsu hozta a formáját, és vitte a prímet a nőknél.
Az est további része természetesen buliba torkollott, hiszen volt mire koccintani: a nyertesekre, az épphogy lemaradó második helyezettekre, az utolsó elötti helyezettekre, és nem utolsó sorban a kiváló szervezésre!
Köszönöm a szervezést (szerintem az összes résztvevő) nevében, jövőre ugyanitt, veletek!
A képgalériát itt találjátok: http://www.flickr.com/photos/bringadivat/sets/72157633722864790/
Az esemény linkjét pedig itt: https://www.facebook.com/events/239482032861284
Köszi Miskolcz!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>