Press: Kerthelység, 2013 április

Kép 066A törökbálinti lapban, a Kerthelységben megjelent cikk itt olvasható:

- Te egymagad vagy a Bringadivat megálmodója, tervezője és kivitelezője.  De mit takar a Bringadivat?
- A Bringadivat 2011 év végén kezdődött el.  Miután 2010-ben elvégeztem a Budapesti Műszaki Főiskola Könnyűipari Mérnöki Karát, ruhatervező szakon, sokat gondolkodtam azon, hogy mit kezdjek a megszerzett tudással. Miután nagyon sokat biciklizem, sőt még az iskolába is gyakran jártam bringával, nagyon sok olyan kiegészítő jutott eszembe, mely vagy nem áll a biciklisek rendelkezésére, vagy van, de én sokkal jobban meg tudnám csinálni.

- Tudatosan készültél ruhatervezőnek?

– Nem. Először elektrotechnikát tanultam, de besokalltam tőle és jelentkeztem a BMF-re terméktervezőnek. Ott a kétéves alapképzés után lehetett szakosodni, és mivel se textil-, se bőrtervező nem akartam lenni, a ruhatervező szakirányt választottam. De nem bántam meg, szerettem oda járni, és rengeteg érdekes dolgot tanultam.

- Melyek voltak az első termékeid?

– Elsőként fényvisszaverő pántokat kezdtem gyártani. Ezek könnyen le-, és felvehető, mosható, több színben kapható pántok. Sokkal tartósabbak, mint a kínai termékek és árban nem sokkal drágábbak. Tavaszra készítem a kimondottan bringára szerelhető kiegészítőket, ezen kívül készülnek táskák is, őszre pedig már pulcsikat, ruhákat is szeretnék készíteni.

- Sokkal drágábban tudod kihozni a termékeidet, mint a nagy tömegben gyártó multik?

– Próbálok elérhető áron dolgozni. Nem vagyok sokkal drágább, mint a multik, viszont minden terméket magam készítek, nincsenek beosztottaim, így a minőségre garanciát vállalok. Ettől függetlenül termékeim abszolút megfizethetőek.

- Egyik érdekes tervezésed a SERPA nevű táska. Róla mit kell tudni?

– Ez egy olyan táska, mellyel szinte bármit el lehet vinni. A táska egy hátlapból és kombinálható hevederekből áll. Kerek dolgokat, szögletes dolgokat, dobozokat lehet vele szállítani.

- Ezt hogyan találtad ki?

– Az egyik bringaboltos srác panaszkodott, hogy be kell jönnie a munkahelyére kocsival, mert bringával nem tudja a dobozokat a két utcára lévő postára elvinni. Ez adta a löketet, a végleges forma pedig körülbelül egy hónap alatt lett kész.

- A célközönség, vagyis a biciklisek mennyire vevők a termékeidre?

– Abszolút. Közel tíz bringaboltban árulják a termékeimet és van rá kereslet. A fényvisszaverő pántomat kimondottan szeretik. Budapesten több helyen is össze lehet velem futni, és egyre többször már a pozitív visszajelzés miatt keresnek meg egy-egy helyen.

Van, hogy ők keresnek meg téged termék ötlettel?

– Volt rá példa. Van, aki inkább megcsináltatja velem a felszerelést, mint, hogy inkább megvegye egy sportboltban, Egyrészt tudja, hogy magas minőséget kap, másrészt konkrétan tudja, hogy ki csinálta a terméket, vagyis egy magyar kézművest támogat.

- Azt olvastam, hogy ha teheted, újrahasznosított anyagokkal dolgozol. Ez fontos?

– Fontos számomra a környezetvédelem. Hirdetési molinókat szoktam például használni.  Ezek iszonyatos mennyiségben mennek ki az utcára, pár hónapig kint vannak, majd kidobják őket. Ez egy masszív, vízálló anyag, melyből például nagyon jó táskákat lehet gyártani.

- Ha valaki kedvet kapott a termékeidhez, merre talál meg téged?

– Ha látnak Törökbálinton nyugodtan szólítsanak le, de tervezem egy olyan műhely létrehozását, mely látogatható. A facebookon is megtalálható vagyok vagy  a Szimpla bolhapiacon, mely minden hónap második szombatján van, ott mindig megtalálható vagyok, ezenkívül  a bringaboltokban lehet megvásárolni termékeimet.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>